Ακούραστη συμμορία

gang

«Είμαστε τρεις από τους robot gang, την ομάδα από το 1ο γενικό λύκειο της Κομοτηνής. Όλοι των θετικών επιστημών. Τον χώρο που δουλεύουμε μας τον παραχώρησε η Μαθηματική Εταιρεία, διότι έχουμε διακριθεί όλοι σε διαγωνισμούς.

Η ιδέα μας έχει να κάνει με τη διαλογή των σκουπιδιών. Σκεφτήκαμε πως αν φτιάξουμε έναν κάδο, ο οποίος θα κάνει μόνος του τη διαλογή, θα μειωθεί πολύ το κόστος. Αυτό θα γίνεται με ένα τσιπάκι στη συσκευασία του προϊόντος, που θα το αναγνωρίζει ο κάδος. Αυτός ο μηχανισμός θα μπορεί να μπει και στους ΧΥΤΑ, και έτσι να μειωθεί ακόμη περισσότερο το κόστος διαλογής.

Μας αρέσει η ρομποτική, διότι υπάρχει πρόκληση, το αποτέλεσμα είναι απρόβλεπτο. Μπαίνουν και παράγοντες της φύσης, όπως η τριβή. Και δεκαπέντε φορές να «τρέξεις» το ίδιο πράγμα, ποτέ δεν θα κάνει ακριβώς την ίδια κίνηση. Κάτι που δεν συμβαίνει, για παράδειγμα, στον προγραμματισμό, εκεί κάνεις έναν κώδικα και πάντα εκτελούνται οι εντολές με τον ίδιο τρόπο.

Για το πρότζεκτ που παρουσιάζουμε εδώ, τις τελευταίες δύο εβδομάδες δουλεύαμε πολύ και κοιμόμασταν λίγο. Αλλά μας αρέσει».

Κατερίνα, Στέλιος και Λία, στο Noesis

Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε στις προσωπα.

Σχολιάστε