8, όπως 8η τέχνη

aimilia 1«Το φλερτ με την κάμερα άρχισε από τη στιγμή που πέρασα στη σχολή φωτογραφίας. Αυτό που αγάπησα περισσότερο στη διάρκεια των σπουδών ήταν η αναζήτηση ενός concept, μιας ιδέας δηλαδή, και η μετατροπή της σε εικόνα. Δεν μετατρέπονται όλες οι εμπνεύσεις σε εικόνα, πρέπει να μπορείς να επιλέξεις και να υλοποιήσεις σωστά. Ακόμη και σήμερα, μετά από μια δεκαετία, αυτό είναι το αγαπημένο μου κομμάτι της δουλειάς. Αλλά στην Ελλάδα η conceptual φωτογραφία δεν έχει αγοραστικό κοινό, δεν αποφέρει χρήματα. Προσπαθώ να δημιουργώ στον τομέα αυτό, αλλά το κάνω κυρίως στον ελεύθερο χρόνο μου, το κάνω για μένα.
Ένα άλλο ενδιαφέρον κομμάτι της δουλειάς μου είναι το πορτρέτο. Όταν φωτογραφίζεις πρόσωπα, χρειάζεσαι οπωσδήποτε έναν κώδικα επικοινωνίας με το μοντέλο. Πρέπει να καταφέρεις να απελευθερώσεις τον άλλο, να σε εμπιστευθεί και να αφεθεί στα χέρια σου.
Επίσης μου αρέσει πολύ να επεξεργάζομαι τις φωτογραφίες, κάνοντας κολάζ για παράδειγμα. Έκανα την πρακτική μου στη σχολή Καλών Τεχνών και η περίοδος αυτή έχει αφήσει το αποτύπωμά της στη δουλειά μου.

Ως φωτογράφος ήθελα έναν δικό μου χώρο, όπου θα μπορούσα να εργάζομαι και να εκθέτω τη δουλειά μου. Έτσι γεννήθηκε η ιδέα για την γκαλερί. Εδώ μπορώ να φιλοξενώ εκθέσεις και άλλων φωτογράφων, να προτείνω διάφορα πρότζεκτ αλλά και να προτρέπω τους φωτογράφους να δημιουργήσουν πάνω σε νέες ιδέες.

Αν μου δινόταν η ευκαιρία να κάνω μία φωτογράφιση όπου και όπως θα την ήθελα εγώ, θα διάλεγα να αποτυπώσω τα τοπία της Ισλανδίας. Νομίζω ότι θα είχε πολύ μεγάλο ενδιαφέρον».

Αιμιλία, οδός Μητροπόλεως

Σχολιάστε