Μία αθέατη πλευρά της επικοινωνίας

xristina LR«Η νοηματική είναι ένας συναρπαστικός τρόπος επικοινωνίας. Απαιτεί έκφραση, ρυθμό και μεταδοτικότητα. Πρέπει να μιλήσεις στο άτομο που δεν ακούει, όχι μόνο με τα χέρια, αλλά και με το πρόσωπο, με το βλέμμα, να χρησιμοποιήσεις ολόκληρο το σώμα. Όλα αυτά αντικαθιστούν τη φωνή. Κάθε τι που θέλεις να μεταδώσεις είναι ένας ρόλος, που πρέπει να τον αποδώσεις επιστρατεύοντας όλα τα εκφραστικά σου μέσα.
Είδα πολλές αλλαγές στον εαυτό μου με τη νοηματική. Θετικές αλλαγές. Πρώτα πρώτα έμαθα να παραμένω ψύχραιμη και ήρεμη, διότι η ευθύνη είναι μεγάλη. Όταν αντιμετωπίζεις μια δυσκολία, προσπαθώντας να εξηγήσεις κάτι σε ένα κωφό άτομο, δεν θα πρέπει να πανικοβληθείς.
Επίσης, παίρνω μεγάλη χαρά, απίστευτη χαρά, όταν βλέπω ότι μπορώ να επικοινωνώ με αυτούς τους ανθρώπους. Μου δίνει τεράστια ικανοποίηση η δυνατότητα που έχω να τους προσφέρω αυτή την επικοινωνία. Ακόμη, αισθάνομαι ότι έχω τώρα πια καλύτερη εικόνα του κοινωνικού συνόλου, έχω γνωρίσει μία αθέατη πλευρά του.
Ανάμεσα σε όλα τα χρόνια σπουδών που έχω κάνει, θεολογία, μεταπτυχιακό, το διδακτορικό που κάνω τώρα, την ειδική αγωγή, τη γραφή Μπράιγ, τα τέσσερα χρόνια που σπούδαζα τη νοηματική ήταν τα καλύτερά μου!»

Χριστίνα, Γεωργίου Σταύρου

Σχολιάστε