Μια ζωή γεμάτη χορό

aliona 1LRΤο τελευταίο πρόσωπο που περίμενα να συναντήσω σε ένα συνέδριο για τον τουρισμό, ήταν μία εκπληκτική χορεύτρια επί το έργον! Ανάμεσα σε ομιλίες και παρουσιάσεις, η περφόρμανς της Αλιόνα και του παρτενέρ της ήταν η έκπληξη της ημέρας.

«Ασχολούμαι με τον αγωνιστικό χορό είκοσι χρόνια, από τα επτά μου. Ξεκίνησα από την πρώτη στιγμή με λάτιν και ευρωπαϊκούς χορούς. Εκφράζομαι με τον τρόπο αυτό, φαίνεται πως οι λάτιν ταιριάζουν στο ταμπεραμέντο μου.
Γεννήθηκα στη Γεωργία, πήγα εκεί σχολείο και μετά ήρθα στην Ελλάδα για να σπουδάσω, ζω εδώ δέκα χρόνια. Τελείωσα το τμήμα Βαλκανικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, επαγγελματικά όμως ασχολούμαι αποκλειστικά με τον χορό, χορεύω και διδάσκω.
Αισθάνομαι πολύ τυχερή που η δουλειά μου είναι ό,τι αγαπάω περισσότερο. Δεν υπάρχει ρουτίνα, η κάθε μέρα είναι πιο γεμάτη από την προηγούμενη. Και έχω να κάνω με ανθρώπους κάθε ηλικίας, παιδιά και μεγάλους, δημιουργούνται σχέσεις μεταξύ μας. Έχω αποκτήσει πολλούς φίλους μέσα από τον χορό.
Τον Απρίλιο του 2016 ετοιμάζουμε για δεύτερη χρονιά το Thessaloniki Dance Festival, ένα τριήμερο γεμάτο διαγωνισμούς χορού με λάτιν, σάλσα, αργεντίνικο τάνγκο, χιπ χοπ, οριεντάλ και μοντέρνο – τζαζ, με workshops και σεμινάρια. Δουλεύουμε όλο τον χρόνο γι’ αυτή τη διοργάνωση και χαιρόμαστε που βλέπουμε να μεγαλώνει.
Θέλουμε να φέρουμε τον κόσμο κοντά στον χορό, είναι ο καλύτερος τρόπος να διασκεδάζεις, να γυμνάζεσαι, να κοινωνικοποιείσαι».

Αλιόνα, ΔΕΘ Helexpo

Σχολιάστε