Πού βρίσκεται η ομορφιά;

eir 1«Η ομορφιά δεν έχει συνταγή, είναι υποκειμενική. Όταν βλέπω έναν άνθρωπο και λέω ‘τι όμορφος που είναι’, βλέπω στην πραγματικότητα τον εσωτερικό του εαυτό, όπως αντανακλάται στην εμφάνισή του. Η εικόνα μας είναι ένα σύνολο, είναι η φωνή, η διάθεση, το βλέμμα, η συμπεριφορά, όλα μαζί.

Η αισθητική δεν αφορά μόνο την εξωτερική εμφάνιση. Αναζωογονεί την ψυχή, τη διάθεση για ζωή. Οι γυναίκες, όταν φροντίζουν τον εαυτό τους, αποκτούν αυτοπεποίθηση, αισθάνονται πιο δυνατές να αντιμετωπίσουν οτιδήποτε.

Για να κάνεις σωστά αυτή τη δουλειά, πρέπει να έχεις αγάπη για τον άνθρωπο, να κερδίσεις την εμπιστοσύνη του και να την τιμήσεις. Όταν μια γυναίκα αφήνεται στα χέρια μου, γνωρίζω τα αδύνατα σημεία της, την αχίλλειο πτέρνα της, και αυτό δημιουργεί άρρηκτους δεσμούς, πολύ πέρα από το τι θα κάνω με την εξωτερική στοιβάδα του δέρματός της.

Αν είχα μία συμβουλή να δώσω στα κορίτσια που πρωτοβγαίνουν στο επάγγελμα θα ήταν αυτή: να αγαπήσουν τον άνθρωπο που έχουν απέναντί τους. Μόνο έτσι θα μπορέσουν να τον βοηθήσουν».

Ειρήνη, Καλαμαριά

Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε στις προσωπα.

Σχολιάστε