Η χαρά δεν βρίσκεται στο μεγάλο ταξίδι

dimaki 1Δεκαεπτά χρόνια σε τουριστικά πρακτορεία, σε αεροπορικές εταιρείες, και από το 2010 με δικό της γραφείο, ταξιδεύει, παρατηρεί και καταγράφει ασταμάτητα.

«Είτε ταξιδεύω ως πράκτορας, είτε ως πελάτισσα, το ταξίδι είναι πάντα ευχάριστο. Η μαγεία ξεκινάει από το σπίτι μας, από την ώρα που ετοιμάζουμε βαλίτσα, για να μην πω από την ώρα που ξεφυλλίζουμε τους ταξιδιωτικούς οδηγούς.

Η χαρά δεν βρίσκεται στο μεγάλο ταξίδι αλλά στον ψυχισμό του ανθρώπου.
Ευτυχής τουρίστας είναι αυτός που, ακόμη κι αν έχει λίγα χρήματα, καταφέρνει να ξεκλέψει αρκετές μέρες τον χρόνο, ώστε να μπορεί να κάνει είτε μονοήμερες εξορμήσεις είτε πολυήμερες εκδρομές, έχοντας γεμάτο όχι το πορτοφόλι, αλλά την ψυχή του.
Δυστυχής τουρίστας είναι αυτός που έχει μικρό και στενό μυαλό και που, όσα λεφτά κι αν διαθέτει, χάνει πολλά από την ομορφιά του ταξιδιού. Ενώ μπορεί να ταξιδεύει πολύ, δεν ευχαριστιέται ποτέ.

Τα προβεβλημένα πρόσωπα στον τουρισμό είναι οι tour operators, αλλά οι αφανείς ήρωες είναι το πλήρωμα: ο οδηγός, ο συνοδός, ο ξεναγός, αλλά κι ο καπετάνιος του καραβιού, ο πιλότος του αεροπλάνου, ο σεφ του ξενοδοχείου, ο ρεσεψιονίστ, η καθαρίστρια. Να το θυμόμαστε αυτό».

Γεωργία, κάπου στο Ιόνιο

Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε στις προσωπα.

Σχολιάστε