Συνομιλίες με την πόλη

stavros 3Η γενέθλια πόλη μοιάζει με το παιδικό μας δωμάτιο: είτε μας αρέσει είτε όχι, σπάνια την επαναδιαπραγματευόμαστε. Για τον Σταύρο Κωνσταντινίδη, ωστόσο, τίποτε δεν είναι αυτονόητο. Θες λόγω επαγγέλματος, ως συγκοινωνιολόγος, θες γιατί το έχει χούι, όταν τριγυρνάει στους δρόμους της Θεσσαλονίκης την αφουγκράζεται και συνομιλεί μαζί της.
Ήμουν εκεί και κρυφάκουσα…

«Αριστοτέλους με βροχή
Κυριακή πρωί, υγρή Αριστοτέλους, θαμπωμένη. Κάποιοι γλιστρούν βιαστικά κάτω από τις καμάρες. Σκηνικό χωρίς ψυχή, όπως η χώρα.

Φίλιον caffe
Παρότι τα σαββατιάτικα ήταν τα περίφημα πολιτικά ραντεβού στο Φίλιον, και η Κυριακή πρωί είναι υπέροχη εκεί. Το Φίλιον δεν έχει εποχή, ούτε ηλικία.

Ήλιος και ψύχος
Μικρή θεραπευτική μεγαλοσύνη η λάμψη του ήλιου σήμερα. Χαϊδεύει όσο ζεστά μπορεί ψύχος και ψυχές.

Η κραυγή της πλατείας Ναυαρίνου
Η πιο ενδιαφέρουσα αστική πλατεία μικρής κλίμακας του κέντρου της Θεσσαλονίκης, η πλατεία Ναυαρίνου, έχει εκφυλιστεί και παρακμάσει. Εγκαταλείφθηκε απολύτως στην τύχη της, απ’ όλους. Περνώντας σήμερα το πρωί απο εκεί, στάθηκα για λίγο στο κέντρο της και άκουγα τη σπαρακτική κραυγή της…

Brainstorming στο Stretto caffe
Στον πρωινό καφέ των “σοφών” του Stretto cafe στη Θεσσαλονίκη. Με καδράρισμα από τη γωνία της Καρόλου Ντήλ, αναλύεται καθημερινώς η εθνική και υπερπαγκόσμια πολιτική σκηνή! Κανένα γεγονός μικρό, ασήμαντο ή μεγαλειώδες δεν ξεφεύγει από τον μύλο της ολιστικής υπερανάλυσης. Τις χριστουγεννιάτικες μέρες ο στοχαστικός παλμός κορυφώνεται, προς κάθε κατεύθυνση. Από πρωτόλειες μαρξιστικές αναλύσεις μέχρι βαθιά φιλελεύθερες, με όλες τις ενδιάμεσες αποχρώσεις. Μεταξύ σοβαρού και τρυφερού χιούμορ, είναι το πιο απολαυστικό πολιτικό και κοινωνικό brainstorming της Θεσσαλονίκης. Όποτε είμαι εδώ, συμμετέχω αδιαλείπτως με χαρά.

Θεσσαλονικη σε ομίχλη
Υπέροχη Κυριακή Θεσσαλονίκης σαν Λονδίνο, υγρό σκοτάδι από αρχής μέχρι τέλους».

Σταύρος, Καρόλου Ντηλ

 

Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε στις προσωπα.

Σχολιάστε