Αυτοί οι Έλληνες, πότε κοιμούνται;

dudaΓεννήθηκε στην Κροατία, σπούδασε στην Αυστρία, ζει και εργάζεται στην Ελβετία. Στη Θεσσαλονίκη αισθάνεται… σαν στο σπίτι της.

«Είχα από παιδί αγάπη για την Ελλάδα, ο πατέρας μου δίδασκε ιστορία και την λάτρευε. Ειδικά για τη Θεσσαλονίκη, θυμάμαι μία χαρακτηριστική φράση του, ότι είναι a wide city, μία ανοιχτή πόλη. Εγώ λέω πως είναι για επισκέπτες που τους αρέσει να ψάχνουν και να ανακαλύπτουν μόνοι τους. Τόσοι πολιτισμοί και κουλτούρες, τόση ιστορία σε μία πόλη. Πολλές επιρροές από Ανατολή και Δύση, στην αρχιτεκτονική, στο φαγητό, με εντυπωσιάζει!
Και ωραία ατμόσφαιρα, γεμάτη ζωή, πρωί, μεσημέρι, αργά το βράδυ, όποια ώρα κι αν ανοίξω το παράθυρο, κόσμος έξω. Αναρωτιέμαι, αυτοί οι Έλληνες, ποτέ κοιμούνται;

Έχω ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, ζω και δουλεύω με ανθρώπους από διάφορες χώρες και ο κοσμοπολιτισμός της Θεσσαλονίκης με κάνει να νιώθω σαν στο σπίτι μου. Αύριο κι όλας θα μπορούσα να εγκατασταθώ εδώ. Μιλάω έξι γλώσσες, θα μπορούσα να μάθω κι ελληνικά.

Θέλω να ξανάρθω με φίλους μου, να την ανακαλύψουν κι αυτοί. Όταν αγαπήσεις κάτι, θέλεις να το μοιραστείς με τους ανθρώπους σου, έτσι δεν είναι;»

Duda, Νέα Παραλία

Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε στις προσωπα.

Σχολιάστε