Ένας street worker με ενσυναίσθηση

giorgos-art-therapy«Ως street worker, εθελοντής στη Θετική Φωνή, απευθύνομαι άτομα που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες. Τους ενημερώνουμε για τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα και για στους φορείς όπου μπορούν να αποταθούν για δωρεάν ενημέρωση και εξέταση. Ή, σε προνοιακά ζητήματα, πού να απευθυνθούν.

Το να βλέπουμε άτομα που η κοινωνία τα έχει βάλει στο περιθώριο, με τη βοήθεια που τους παρέχουμε να κάνουν άλματα ζωής και να βγαίνουν μπροστά και να διεκδικούν τα δικά τους δικαιώματα, είναι για μένα ηθική ικανοποίηση. Ευτυχώς υπάρχουν άνθρωποι, οι εθελοντές στις δράσεις αυτές δεν είμαστε τόσο λίγοι όσο νομίζαμε, είμαστε πολλοί.

Χρειάζεται ενσυναίσθηση για να δεις τον άλλο ως ισάξιο με σένα, να μην τον θεωρείς δεύτερης ή τρίτης διαλογής, να μην τοποθετείς τον εαυτό σου σε ένα βάθρο που δεν σου αναλογεί.

Παράλληλα παραδίδω σεμινάρια art therapy, εικαστικής θεραπείας. Με εργαλείο την τέχνη στοχεύουν στην αποσυμπίεση, την ενδυνάμωση και τη χαλάρωση. Ασχολούμαι με αυτό τα τρία τελευταία χρόνια. Αρχικά βοήθησε έμένα να χαλαρώσω και να εκφράσω κάποια συναισθήματα, που έχω εσωτερικεύσει, σε καμβάδες και χαίρομαι να το μεταδίδω, επίσης εθελοντικά, σε όποιον θέλει να το δοκιμάσει».

Γιώργος, Στρ. Σφέτσιου

Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε στις προσωπα.

Σχολιάστε