Η ατέλειωτη απόλαυση της ανάγνωσης

AltikiΚαταβροχθίζει τα βιβλία μυστηρίου και κυνηγάει σαν ακούραστο λαγωνικό τους αγαπημένους της συγγραφείς σε κάθε τους εμφάνιση.

«Στον ελεύθερο χρόνο μου διαβάζω, διαβάζω και διαβάζω. Στο σπίτι, στο λεωφορείο, και στο γραφείο ακόμη, όταν έχω κανένα κενό, στις διακοπές ατέλειωτες ώρες… Περίπου 50 με 70 βιβλία τον χρόνο. Η μεγάλη μου αγάπη είναι το αστυνομικό, αλλά διαβάζω και λογοτεχνία. Μου άρεσαν πολύ από μικρή η Άγκαθα Κρίστι και ο Άρθουρ Κόναν Ντόιλ, εννοείται και ο Ιούλιος Βερν.

Όλοι όσοι διαβάζουμε αστυνομικά, έχουμε την τάση να ψάχνουμε τον δολοφόνο πριν μας το αποκαλύψει ο ντεντέκτιβ. Σε ικανοποιεί να λύνεις το μυστήριο μόνος σου, αλλά περισσότερο σε ευχαριστεί όταν το τέλος είναι απροσδόκητο. Επίσης, μου αρέσουν πολύ και τα διαδραστικά παιχνίδια μυστηρίου, όπως της Gamecraft, πηγαίνω ανελλιπώς! Εκεί εννιά στις δέκα έχω βρει τον δολοφόνο.

Όταν ήμουν στην ηλικία να επιλέξω επάγγελμα, ήθελα να γίνω ψυχολόγος. Όταν διαβάζω οτιδήποτε σχετικό με το έγκλημα, ψάχνω πάντοτε τις αιτίες πίσω από την πράξη, γιατί το έκανε, το ψυχογράφημα του ήρωα, τι τον οδήγησε εκεί.

Το όνειρό μου είναι πάντοτε να συναντώ τους συγγραφείς των βιβλίων, αισθάνομαι ευφορία όποτε μπορώ να το κάνω. Κορυφαία στιγμή για μένα ήταν η συνάντηση με τον Philip Kerr εδώ στη Θεσσαλονίκη. Μαθαίνω μέσα από τα βιβλία του ιστορία. Καλή η διασκέδαση, αλλά όταν μαθαίνεις και κάτι είναι διπλή η χαρά.
Από τους Θεσσαλονικείς συγγραφείς λατρεύω τον Γιώργο Σκαμπαρδώνη, έρωτας κεραυνοβόλος! Πριν τον διαβάσω ακόμη, τον άκουσα σε μία βιβλιοπαρουσίαση άλλου συγγραφέα και με γοήτευσε τόσο πολύ ο λόγος του, που είπα πρέπει να τον διαβάσω οπωσδήποτε. Πήρα το ‘‘Ουζερί Τσιτσάνης’’ και μαγεύτηκα. Από εκεί και πέρα δεν έχασα καμία παρουσίασή του, καμία εμφάνισή του, χαίρομαι να είμαι εκεί και να τον ακούω».

Μαρία, Terra Antiqua

Αυτή η εγγραφή δημοσιεύτηκε στις προσωπα.

Σχολιάστε